![]() |
Kuva ja resepti ovat sivustolta recetas.net |
24 savoiardi-keksiä (löytyy isompien markettien keksihyllyistä)
1,5 dl kaakaojauhetta
kupillinen vahvaa kahvia
3 kananmunaa
tilkka Disaronno-likööriä (entinen Amaretto)
3-4 dl kuohukermaa
250 g mascarpone-tuorejuustoa (marketeissa siellä missä muutkin tuorejuustot ja levitteet)
Lisää puolet sokerista kuohukerman joukkoon ja vatkaa kerma jämäkäksi vaahdoksi. Tämä onnistuu parhaiten, kun kerma on mahdollisimman kylmää. Ainakin käsin vatkatessa auttaa paljon, jos kulhon ja vispilän laittaa pakastimeen kylmymään ennen vatkaamista.
Erota toisistaan kananmunien keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kunnolla vaahdoksi ja lisää halutessasi tippa sitruunamehua tai viinietikkaa.
Sekoita rauhallisesti lusikalla yhteen mascarpone ja keltuaiset, ja lisää seokseen jäljellä oleva sokerimäärä. Älä käytä tähän sähkövatkainta. Kun tuorejuusto ja keltuaiset ovat sekoittuneet hyvin, sekoita ne varovasti kermavaahdon ja valkuaisvaahdon kanssa.
Sekoita kuumaan kahviin puolet kaakaojauheesta ja tilkka likööriä. Tarkista maku ja lisää makusi mukaan liköörin tai kaakaon määrää. Kostuta savoiardikeksit kevyesti kahvi-seoksella, älä upota keksejä nesteeseen tai kostuta niitä läpimäräksi. Asettele puolet kekseistä käyttämäsi astian pohjalle. Levitä puolet mascarpone-seoksesta keksien päälle. Lisää toinen kerros kostutettuja savoiardi-keksejä ja sen päälle jäljellä oleva mascarpone-seos. Tomuta loppu kaakaojauhe tiramisun pintaan.
Anna vetäytyä kylmässä vähintään 6 tuntia, mieluiten 24 tuntia.
nam nam. täytyy kokeilla :D
VastaaPoistaVoin tehä sit joskus ku tuut! x) Kantsiskohan sun muuten alkaa tarjoilemaan sitä konserttilippua ihmisille, et oo ilmeisesti pääsemässä itse paikan päälle? :P
VastaaPoista